ActualitateLocal

Dosare penale pentru doi șoferi prinși în stare de ebrietate

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Sâmbătă, 14 august 2021, ora 21:30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ 243, în localitatea Tomești, comuna Pogana, județul Vaslui, au oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 28 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.

Sâmbătă, 14 august 2021, ora 23:35, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui din cadrul Poliției Municipiului Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ 244K, în localitatea/comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui, au oprit pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 47 de ani, din localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, i s-a solicitat acestuia să se supună testării cu aparatul alcooltest dar acesta a refuzat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei dar acesta a refuzat din nou.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button