Doi ieșeni, arestați pentru înșelăciune comisă prin metoda Accidentul

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au finalizat cercetările față de două persoane, un bărbat și o femeie, din județul Iași, bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”. Acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Prejudiciul cauzat depășește 24.000 de lei.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pe numele unui bărbat de 27 de ani și al unei femei de 32 de ani, ambele persoane fiind bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, la data de 25.06.2020, în jurul orei 19:00, acestea ar fi contactat telefonic o femeie de 90 de ani, din comuna Albești, județul Vaslui, cu scopul de a o induce în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei acesteia într-un accident rutier. În acest sens, femeii i s-a solicitat o anumită sumă de bani, apelanții pretinzând, în mod nereal, că ar deține calități oficiale și că i-ar putea oferi ajutor.

Mai mult, persoanele bănuite s-ar fi deplasat ulterior la domiciliul persoanei vătămate, de unde ar fi ridicat suma de bani pretinsă la telefon.

Prejudiciul total cauzat persoanei vătămate este de peste 24.000 de lei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea unității de parchet competente, au propus luarea măsurii arestării preventive față de cele două persoane,  instanța de judecată admițând propunerea.

Astfel, persoanele în cauză au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.        

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Comuna Hoceni are sediu nou de primărie

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Ciprian Trifan au participat la …

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *