Doi copii, cu vârste până în doi ani, au suferit arsuri grave după ce s-au opărit cu ciorbă

Doi copii, cu vârste de până în 2 ani, au fost transferaţi, sâmbătă, de la Spitalul Municipal Huşi la cel de Pediatrie “Sf. Maria” din Iaşi, după ce s-au opărit cu ciorbă fierbinte şi au suferit arsuri grave, unul dintre ei, o fetiţă, aflată în stare mai gravă, urmând să fie transportată la o unitate medicală din Capitală.

Conform coordonatorului UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, fetiţa a suferit arsuri cu lichid fierbinte pe mai bine de jumătate din suprafaţa corporală, acestea fiind la nivelul membrelor superioare şi inferioare, torace şi abdomen.

Pentru transferul copilei la Spitalul de Pediatrie “Sf. Maria din Iaşi”, medicii din Huşi au solicitat elicopterul SMURD Iaşi.

Fetiţa, în vârstă de 1 an şi 9 luni, urmează să fie transferată cu un avion la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde va fi internată, a precizat sursa citată.

Cel de-al doilea copil, fratele fetiţei, care a suferit arsuri pe 6% din corp, a fost transferat de la Huşi cu o ambulanţă, au precizat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

După ce vor fi preluaţi de la echipajul SMURD, copiii vor fi duşi la terapie intensivă pentru a fi reechilibraţi în vederea efectuării unor intervenţii chirurgicale de urgenţă de către echipa de chirurgie plastică, au precizat, la rândul lor, reprezentanţii Spitalului de Pediatrie din Iaşi. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Viața așa cum a fost să fie” sau muzica transmisă prin cuvinte!

Sala TinArt a Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” s-a dovedit a fi „zgârcită” cu spațiul, …

Expoziție de costume populare din Basarabia în foaierul Casei de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui

Membrii comunității „Șezătoarea Basarabia”, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, au venit în cadrul Zilelor Culturale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *