Doi cetățeni turci au încercat să ajungă în Germania cu documente false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa a doi bărbați cu cetățenie turcă care au prezentat la controlul de frontieră documente false pentru a putea ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri într-un autocar, cursă regulată pe ruta Chișinău-Cluj, cetățenii turci  A.F. și O.A., în vârstă de 24, respectiv 35 de ani.

La controlul de frontieră, A.F. a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor germane, pe aceasta fiind  imprimată propria fotografie, iar O.A., un permis de ședere temporară, sub formă de autocolant tip viză, eliberat pe numele lui de autoritățile germane.

”Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, au fost efectuate verificări specifice, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că nici cartea de identitate germană, nici permisul de ședere temporară nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false. Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat documentele descoperite la controlul de frontieră în Turcia, prin intermediul unor conaționali, achitând diferite sume de bani și că urmau să le folosească în Germania”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în ambele cazuri, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Un nemțean prins la furat lemne din pădurile din jurul Negreștiului

Un bărbat din comuna Bozieni, județul Neamț, a fost reținut de către poliţiştii Secției 6 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *