Documente de identitate false, descoperite la controlul de frontieră

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pasageri într-un autocar, doi bărbaţi, cetăţeni ucraineni, în vârstă de 37, respectiv 46 de ani.

La scurt timp, în acelaşi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pasager într-un autoturism, un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 34 de ani.

”În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijloacelor de transport şi asupra persoanelor, colegii noștri descoperind, asupra celor trei bărbaţi, cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, care aveau imprimată fotografia persoanelor în cauză”, a spus Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

În toate cele trei cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tabără de meșteșuguri tradiționale la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui

Peste 180 de elevi au participat la cea de a zecea ediţie a Taberei de …

Zilele Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui

Gimnaziul ”Constantin Parfene” Vaslui s-a aflat în sărbătoare, organizând o nouă ediție a ”Zilelor școlii”. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *