Doar trei vasluieni au depus cereri pentru ”Prima împădurire”


Programul ”Prima împădurire”, lansat de Agenţia Naţională pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) la începutul lunii februarie, nu prezintă interes pentru proprietarii de terenuri din judeţul Vaslui, în condiţiile în care doar trei persoane au depus cereri pentru obţinerea subvenţiei de 6.000 de euro la hectar.
Deşi în judeţ există peste 50.000 de hectare de terenuri, oamenii renunţă când află că vor primi banii de la stat abia după un an de la înfiinţarea pădurii.
Reprezentanţii AFIR Vaslui susţin că şi-au manifestat interesul pentru acea subvenţie de 6.000 de euro peste o sută de proprietari de terenuri, majoritatea asistaţi social, care au crezut că vor primi banii încă de la depunerea cererii, fără ca apoi să mai facă ceva.
”O mare parte din cei care au venit la AFIR şi s-au interesat de acest program trăiesc din ajutorul social. Ei au primit pământul de la părinţi sau bunici şi, dacă tot este nelucrat, s-au gândit că pot face bani. Oamenii au crezut că nu fac nimic altceva decât să pună la dispoziţie suprafeţele de teren şi alţii vor face toate celelalte demersuri”, a declarat Geanina Panţiru, şef serviciu în cadrul APIA Vaslui.
Conform Programului ”Prima împădurire”, proprietarii de terenuri vor primi acea subvenţie în baza unui proiect, iar apoi vor trebuie să-şi cumpere materialul săditor, pe care-l vor planta cu o firmă autorizată.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Autocamion furat din Spania, descoperit la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de …

Vasluienii au venit în număr mare la ”Noaptea muzeelor”

Noaptea muzeelor a început cu aglomeratie la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, instituție aflată …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *