Thursday , 3 December 2020, 22:27

Doar 4 școli vasluiene funcționează pe scenariul roșu

La nivel de județ, 508 unităţi de învățământ funcționaează în prezent după scenariul verde, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unităţile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor
normelor de protecţie sanitară.

Alte 128 unităţi de învățământ sunt în scenariul galben, ce presupune participarea zilnică (față în faţă) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIll-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una/două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Doar 4 unităţi de învățământ se regăsesc în scenariul roșu, cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activităţi/lecţii online.

”Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Vaslui și Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ”, a declarat Loredana Roman, inspectoratul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Inspectoratul Școlar Judeţean Vaslui monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învățământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influenţată de evoluţia situației epidemiologice din fiecare localitate.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Un nemțean prins la furat lemne din pădurile din jurul Negreștiului

Un bărbat din comuna Bozieni, județul Neamț, a fost reținut de către poliţiştii Secției 6 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *