Direcția silvică va împăduri în această toamnă peste 100 hectare

Direcția Silvică (DS) Vaslui continuă și în această toamnă campania de împădurire.

Silvicultorii vasluieni și-au propus să să împădurească integral 60 de hectare, iar pentru 40 de hectare sunt vizate activități de copletări și refacere a vegetației forestiere.

La fel ca în anii trecuți, instituția se confruntă cu probleme în ceea ce privește asigurarea forței de muncă pentru lucrările de împădurire.

”Problema cu forța de muncă este generalizată. Este tot mai dificil și facem eforturi pentru a găsi resurse de forță de muncă, pentru acoperirea lucrărilor curente pe care le facem. Vrem să facem împăduririle cu muncitorii sezonieri din comunele arondate ocoalelor silvice. Vom planta specii de foioase cum ar fi stejar, frasin, salcie de luncă”, a mai spus Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice Vaslui.

Pentru primăvara acestui an, silvicultorii vasluieni și-au propus un program de împăduriri de 45,1 hectare. La acest program de împăduriri integrale și completări, s-a mai adaugă o suprafață de 410 hectare de regenerări naturale.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Instituții ale statului, amendate pentru modul defectuos de asigurare a securității propriilor unități

În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de …

Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *