De Ziua Culturii Naționale, muzeul vasluian a lansat albumul de artă ”Ioan Vînău-Memoria Spiritului”

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui a organizat de Ziua Culturii Naționale o lansare a albumului de artă ”Ioan Vînău-Memoria Spiritului”.

Albumul cuprinde cele mai reprezentative creații de pictură și grafică ale artistului Ioan Vînău.

”Abordând, în egală măsură, natura statică, peisajul, dar – mai ales – compoziția, IOAN VÎNĂU utilizează o tematică și o paletă coloristică variată, ca pe o rezolvare compozițională și estetică a spațiului plastic, rezultat al frământărilor ideatice cu substrat filosofic. Mesajul imaginilor generate în creația sa plastică poartă încărcătura emoției execuției, intrând în rezonanță cu sensibilitatea și gândirea privitorului”, au precizat organizatorii.

Evenimentul a mai cuprins două momente artistice cu tânărul pianist JUAN LUIS JIMENEZ VÎNĂU, în al cărui palmares sunt deja numeroase premii la concursurile de specialitate: Trofeul „Festivalul lui Moș Crăciun”, Ediția I – online 2020; Premiul de Muzicalitate și Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare „Pianiștii României”, Ediția online, 19 decembrie 2020; Premiul I la Concursul „Allegretto” de Interpretare pentru Pian, Ediția a VII-a, 20 decembrie 2020; Premiul al II-a la Concursul Național „Prietenii muzicii – Sibiu”, Ediția a VIII-a, online.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

11 vasluieni au rămas fără permisul de conducere, iar alți 33 au fost amendați pentru viteză!

În perioda 26-28 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Vaslui sprijiniți de polițiști locali, …

Update/ Victima a decedat! Muncitor în stare critică, după ce a căzut un mal de pământ peste el!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu cinci autospeciale și echipaje specializate pentru salvarea unui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *