Sunday , 29 November 2020, 01:09

De Zilele culturale ale Vasluiului: Expoziție fotodocumentară la muzeu!

În cadrul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui (15 – 16 august 2020), Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui – alături de Consiliul Județean Vaslui, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Vaslui – vă invită să luați parte la vernisajul Expoziției fotodocumentare „VASLUIUL – DE IERI ȘI DE AZI”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 august 2020, ora 11:00, pe esplanada muzeului și va fi transmis on-line pe pagina de Facebook a instituției.

Imaginile din colecția fotodocumentară a muzeului vasluian surprind evoluția urbană a Vasluiului, de la faimoasele clădiri de patrimoniu din secolul   al XIX-lea – care au încorporat în zidurile lor noblețea oamenilor locului, la construcțiile rezultate în urma sistematizării orașului din perioada de după 1968 și până la frumoasele construcții de azi, care permit vizitatorilor să-i admire Vasluiului senectutea tradiției și vioiciunea sa culturală.

”Expoziția dorește să evidențieze comparativ monumentele de arhitectură reprezentative ale Vasluiului – integrate firesc în cadrul cultural și spiritual deosebit al urbei, căci ele au încă elementele necesare unei originalități și a unei autentice valori istorice și artistice. Marca lor stilistică inconfundabilă și raportarea la toate influențele arhitecturale din jur au permis ridicarea unor construcții extrem de sugestive, pline de aură patriarhală moldavă”, a precizat Ramona Mocanu, unul dintre organizatorii expoziției.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Aproape 500 de polițiști vor fi la datorie în minivacanța de 1 decembrie

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie a.c., peste 480 de polițiști din cadrul structurilor …

Comercianții de articole pirotehnice, amendați de polițiști!

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vaslui din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *