De mâine, restaurantele și cafenelele se redeschid în municipiul Vaslui!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui a hotărât redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în interior pentru un municipiu, două orașe și 69 de comune, care înregistrează o rată de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile mai mică de 1,5/1000 de locuitori.

”Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00”, se arată în hotărârea CJSU Vaslui.

În municipiul Vaslui, rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimile 14 zile, este de 1,47 la mia de locuitori, la Negrești-1.17, iar la Murgeni rata este de 1,10 la mia de locuitori.

Activitatea cinematografelor, organizarea de spectacole, concerte şi evenimente culturale, cu 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum şi cu purtarea măștii de protecție, precum şi organizarea de evenimente private sunt permise în aceste comune și orașe, însă cu respectarea măsurilor restrictive, impuse de autorități.

De asemenea, purtarea măștii este obligatorie în spațiile deschise, cum sunt piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Cursuri „Salvator din pasiune” la Vaslui și Bârlad

În perioada 25 martie – 30 aprilie, în Vaslui și Bârlad, IJSU Vaslui organizează cursuri …

Vinerea Verde: PSD Vaslui a curățat de gunoaie pădurea din apropiere de Crasna

Președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, președintele Organizației Județene a TSD Vaslui, Vlad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *