Wednesday , 25 November 2020, 10:36

De 1 mai, polițiștii vasluieni au aplicat zeci de amenzi

Ieri, peste 65 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, au acționat, pe raza județului Vaslui, pentru creșterea siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 430 de vehicule și legitimate peste 600 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 246 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 258.110 lei. Dintre acestea, un număr de 175 au fost aplicate pentru încălcările ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), cele mai numeroase abateri au fost cele privind nerespectarea regimului legal de viteză (88).

De asemenea, au fost reținute 20 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare (lipsă inspecție tehnică periodică și constatare defecțiuni tehnice).

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: nerespectarea regimului legal de viteză (10), efectuarea de depășiri neregulamentare (5), conducere sub influența alcoolului (2), neacordare prioritate (2) și nerespectarea dispozițiilor polițistului (1) .

Cu ocazia derulării acțiunii, a fost constatată și o infracțiune (conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe) prevăzută și sancționată de art. 336 din Codul Penal.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Vasluian cu dosar penal pentru tăinuire! Deținea o mașină, dată în alertă pentru furt de către autoritățile italiene!

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, au depistat şi …

Negreșteancă salvată de pompieri, după ce a căzut într-o fântână

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a intervenit pentru salvarea unei persoane de sex …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *