Curs pentru bibliotecari

biblioteca_sediuDirectorul Bibliotecii Judeţene “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Gelu Bichineţ, a declarat că sunt mulţi tineri care vor să devină bilbiotecari, în pofida salariilor mici şi a tuturor neajunsurilor cu care se confruntă această profesie.
“Sunt oameni care îndrăgesc meseria de bibliotecar şi, ca atare, ultimele cursuri organizate de noi au marcat un moment important în evoluţia bibliotecii din judeţul Vaslui. E o bucurie să constaţi că oamenii sunt dornici să lucreze în acest templu al cărţii, numită biblioteca. ~n perioada 11-28 aprilie, în cadrul instituţiei noastre derulăm cel de-al doilea modul din cadrul cursului de calificare în meseria de bibliotecar. Parteneriatul nostru frumos cu Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România ne-a determinat să-i convingem pe colegii noştri să vină la Vaslui, pentru a diminua cheltuielile legate de masă, cazare şi transport. Avem 35 de cursanţi, fie persoane care lucrează în sistem, fie persoane care doresc să îmbrăţişeze după finalizarea cursurilor meseria de bibliotecar. Pe lângă persoane din judeţ, avem cursanţi din Botoşani, Iaşi, Suceava şi Neamţ. Au venit aici pentru costurile mici. Suntem cu a treia serie de cursuri organizată în judeţ. Primul modul a fost în noiembrie anul trecut, acum suntem la al doilea modul, care se va finaliza cu un examen”, a spus Gelu Bichineţ.
Totodată, el a vorbit despre greutăţile cu care se confruntă bibliotecarii de la sate: “Este dureros, este deranjant să fii la mâna ordonatorului de credit, a primarului. Este nedrept să constaţi că piaţa editorială este atât de vastă şi bani pentru achiziţia de carte sunt atât de puţini. Bibliotecarul, chiar şi în aceste condiţii vitrege, se străduieşte să facă faţă şi încearcă prin tot felul de activităţi conexe să atragă publicul spre bibliotecă. Acest om, care cinsteşte înainte de toate cartea, face tot ce-i stă în puteri să dăruiască cititorului acea bucurie enormă, bucuria de a citi”.
~n ultimul an în judeţul Vaslui s-au angajat în domeniul bibliotecilor aproximativ 20 de persoane.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Captură impresionantă la Albița! Aproape 50 mii de cartușe letale descoperite în portbagajul unei mașini conduse de un moldovean!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire …

Cinci bărbați reținuți de polițiști, după ce au încercat să-și facă dreptate cu parul

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reţinuți cinci bărbați, din comunele Dimitrie Cantemir și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *