Saturday , 4 February 2023, 04:47

Curs de formare pentru profesorii de limba engleză vasluieni cu invitați de prestigiu

Școala Gimnazială  „Constantin Parfene” din Vaslui a găzduit cursul de formare ”Gateway to Elt”, susținut de renumitul formator internațional Lawrence Mamas și organizat de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, reprezentat de inspectorul pentru limbi moderne, Alexandru Mîță, în colaborare cu Fischer International, reprezentat de Anca Mocanu, consultant Cambridge.

Acțiunea s-a adresat, în principal,  profesorilor de limba engleză din județul Vaslui și a facut parte din seria adresată profesorilor de limba engleză din țara noastră,  cunoscută sub denumirea de GLOBAL ELT DAY.

Un curs de formare maraton, în care s-a vorbit despre importanța utilizării și diversificării vocabularului plecând de la formă, semnificație și utilizarea lui atât in exprimarea orală cât și în cea scrisă. Pentru clarificarea acestor aspecte, formatorul a venit cu răspunsuri clare la intrebări de tipul: Ce alte cuvinte ar putea fi utilizate pentru redarea aceluiași sens? În ce contexte reale ar putea el fi folosit ? Ce alte categorii de cuvinte l-ar putea însoți în redarea lumii extraverbale?  Iată doar câteva din elementele evidențiate în prima parte a evenimentului, partea a doua fiind dedicată prezentării noilor reglementări din modalitatea de susținere a examenelor CAMBRIDGE, competența Exprimarea scrisă, nivelurile A2 și B1.

Fiind un eveniment rar în județul nostru și foarte greu de organizat, a atras o participare numeroasă, peste 70 de profesori de limba engleză din diferite instituții de învățământ ale județului Vaslui putându-se familiariza gratuit cu ultimele metode și tehnici de predare a vocabularului precum și de îmbunătățire a abilității de exprimare scrise în predarea limbii engleze. De asemenea, cursul a clarificat și câteva noutăți în ceea ce privește cerințele și standardele susținerii unui examen Cambridge, nivelurile B1 și A2.

Evenimentul a inclus și o expoziție cu vânzare de carte, putând fi achiziționate diverse materiale în limba engleză, de la beletristică pâna la ghiduri metodologice, produse ale unor edituri de prestigiu precum: Cambridge University Press, National Geograghic Learning, Oxford University Press, Global ELT, Hamilton House Publishers, Helbling English și Collins ELT.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un moldovean a cumpărat un permis de conducere fals cu 150 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit o carte …

Un bărbat beat turtă a încercat să treacă Vama Albița la volanul unei cisterne plină cu peste 25.000 litri de motorină

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat un cetățean …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *