Wednesday , 24 February 2021, 20:08

Curs de formare pentru cadrele didactice de la Școala Văleni

În perioada 19-23 aprilie 2021, Școala Gimnazială Văleni va participa la un curs de formare, ce va cuprinde activități de predare/învățare/ formare din cadrul programului Erasmus +, intitulat ICT IN OUR SCHOOL– 2020-1-RO01-KA101-078619 având ca partener furnizorul de formare  ETI MALTA, St. Julian’s.

Obiectivele proiectului vor fi atinse prin participarea a 8 profesori la cursul de formare ”Empowerment in ICT Skills Making Use of Technology Tools” al formatorului ETI Executive Training Institute Malta, iar obiectivele cursului sunt în concordanță cu cele ale proiectului: dezvoltarea competențelor TIC; eficientizarea procesului instructiv-educativ prin utilizarea de noi tehnologii TIC în activitatea curentă; utilizarea de programe și instrumente web2.0 în scopul motivării elevilor pentru a participa la procesul de predare-evaluare; sensibilizarea participanților cu privire la modalitățile de integrare TIC în procesul de predare, utilizând metode moderne; să ajute participanții să experimenteze o gamă largă de instrumente interesante, software și programe care sunt disponibile ca freeware și să creeze activități care leagă metodologia și tehnologia în prezent.

Programul cursului se desfășoară pe durata a 5 zile și cuprinde activități de concepere a unor instrumente TIC, precum blog, slide-uri cu animație, editarea și subtitrarea unui videoclip, podcasting, tehnologii web2.0.

Se va exersa lucrul cu tabla interactivă și se vor realiza proiecte de grup. Cursul se va axa pe cadrul de competență și pe angajarea de tehnici inovatoare de orientare profesională. ”Beneficiile proiectului se vor răsfrânge asupra comunității educative prin creșterea interesului pentru oportunitățile de formare europeană, dar și asupra comunității locale, prin sporirea încrederii în egalitatea de șanse a locuitorilor din mediul rural și prin dezvoltarea dialogului cu instituția școlii, prin implicarea în activitățile proiectului. Comunitatea va beneficia prin o mai mare conștientizare a problemei părăsirii timpurii a școlii care face necesară îmbunătățirea metodelor de predare/ învățare (prin folosirea TIC)  și a metodelor de consiliere și orientare educațională/ profesională”, a spus Gabriela Lisievici, directorul Școlii Văleni.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Cod galben de ceață în județul Vaslui!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă …

Bărbat din Banca, reținut după ce a încălcat ordinul de protecție

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au reținut un bărbat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *