Criză de sânge la nivel de județ!

Județul Vaslui se confruntă cu o criză de sânge, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Bârlad anunțând o scădere importantă a numărului de donatori.

”Ideal ar fi să putem menține un număr de 25-30 de donatori pe zi, dar, din păcate, numărul lor, inclusiv al celor fidelizați, a scăzut dramatic. Facem apel la locuitorii județului, cei care vor să salveze viața semenilor lor internați în spital, să dea dovadă de solidaritate față de cei bolnavi și să vina la CJTS pentru donare. Este singura posibilitate de a-i salva de la moarte pe cei care au nevoie de transfuzie”, a declarat medicul Violeta Nistor, directorul CJTS.

Aceasta asigură potențialii donatori că recoltarea de sânge se face în condiții de maximă siguranță în privința măsurilor de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2 și că nu există niciun risc în acest sens.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Comuna Hoceni are sediu nou de primărie

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Ciprian Trifan au participat la …

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *