Creştere a numărului de solicitări la SAJ privind efectuarea de teste pentru depistarea COVID-19

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui se confruntă cu o creştere a numărului de solicitări pentru efectuarea de teste rapide în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2.

Potrivit conducerii instituţiei, dacă la începutul anului erau zile când nu se înregistra nici măcar o solicitare pentru efectuarea de astfel de teste, la această dată se testează şi câte 80 – 100 de persoane zilnic.

‘La nivelul SAJ Vaslui a fost suplimentat numărul de echipaje la Vaslui şi Bârlad cu câte un echipaj pe tura de 24 ore, pentru a face faţă numărului crescut de solicitări pentru efectuarea de teste rapide. Am prevăzut încă din luna ianuarie acest lucru, motiv pentru care nu a fost nevoie de anularea concediilor de odihnă pe luna februarie’, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Conforma datelor furnizate de autorităţile sanitare, 40% dintre teste sunt pozitive, iar aproximativ o jumătate dintre pacienţii depistaţi cu noul coronavirus prezintă simptome uşoare şi se tratează la domiciliu.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *