Thursday , 3 December 2020, 12:21

Crescătorii de oi sunt în alertă: Șacalii fac prăpăd în județul Vaslui!

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui avertizează că în județ a crescut alarmant numărul șacalilor.

Aceștia deja provoacă pagube la crescătorii de animale. Reprezentanții asociației îi atenționează pe fermieri să fie pregătiți pentru a face față acestor animale periculoase.

”Atenționez proprietarii de animale domestice, cei cu stâni proprietari de oi și capre, să aibe împrejmuiri bune pentru a nu permite intrarea cârdurilor de șacali în stână, pentru că vor face ravagii. În ultimul an am avut peste 66 de oi ucise de către specia șacal. Cu șacalul nu se glumește! Rugămintea noastră este ca atunci când depistează aceste animale să informeze cel mai apropiat pădurar sau paznic de vânătoare, să luăm toate măsurile impuse de lege ca să-i putem recolta prin împușcare. El ataca numai în haită, de asta este periculos”, a spus Vasile Negru, directorul AJVPS Vaslui.

Această specie de șacal nu a existat în Moldova înainte de 2012. Se estimează ca pe raza județului Vaslui există între trei și patru sute de șacali, concentrați în special pe Valea Prutului.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Vitezomanii au fost amendați de polițiștii vasluieni

Mai mulți vitezomani s-au ales cu amenzi și unii au rămas chiar fără permis, după …

La Vaslui se va construi o grădinița nouă! Va fi gata în maxim 2 ani!

Astăzi, Primăria Vaslui a predat amplasamentul pentru construirea unei grădinițe noi în oraș. Ea va …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *