ActualitateLocal

Controale ale poliţiştilor rutieri în vederea prevenirii accidentelor auto

Mii de accidente grave au loc pe drumurile din România an de an, din cauza nerespectării regulilor de circulaţie.

Şoferii conduc tot mai haotic în ultimii ani, ignorând cu bună ştiinţă reguli precum acordarea de prioritate, depăşirea interzisă sau adaptarea vitezei la drum.

În judeţul Vaslui, poliţiştii rutieri au început controale, pentru a mai tempera din teribilismul şoferilor din trafic.

Încheierea campaniei de recoltare a strugurilor şi, implicit, apariţia vinului din noua producţie i-a determinat pe poliţiştii serviciului rutier să îşi intensifice acţiunile pe drumurile judeţului Vaslui, cu scopul nu doar de a depista şoferii tentaţi să urce la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, ci şi de a preveni asemenea fapte.

Comisarul Anca Ranghiuc, şeful Serviciului Rutier Vaslui, a precizat că cele mai frecvente evenimente grave înregistrate pe drumurile judeţului sunt cauzate de viteza excesivă, depăşirile neregulamentare, dar şi conducerea vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii acţionează în acest sens pe cele mai intens circulate drumuri din judeţ, inclusiv pe Drumul European 581, care duce spre Vama Albiţa.

Participanţii la trafic trebuie să ştie că poliţiştii rutieri nu au în intenţie sancţionarea şoferilor, ci prevenirea accidentelor şi determinarea conducătorilor auto să respecte regulile rutiere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button