Politistii de frontiera constanteni au aniversat astazi 141 ani de la infiintarea institutiei. Trupele speciale au facut o demonstratie de lupta si au fost prezentate noile vehicule de teren.

Contrabandă calificată, stopată de poliţiştii de frontieră vasluieni

Politistii de frontiera constanteni au aniversat astazi 141 ani de la infiintarea institutiei. Trupele speciale au facut o demonstratie de lupta si au fost prezentate noile vehicule de teren.
Politistii de frontiera constanteni au aniversat astazi 141 ani de la infiintarea institutiei. Trupele speciale au facut o demonstratie de lupta si au fost prezentate noile vehicule de teren.
*Poliţiştii de frontieră vasluieni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, cu sprijinul tehnic al lucrătorilor din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Iaşi – B.T. Vaslui, au identificat şi reţinut doi cetăţeni români care desfăşurau activităţi în sfera contrabandei cu produse din tutun pe raza judeţului Vaslui şi în Anglia.
* Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Urmare a activităților specifice de poliție judiciară desfășurate la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Huşi, începând cu luna iunie a acestui an s-a realizat documentarea activităţilor infracţionale desfăşurate în sfera contrabandei cu ţigări de către anumite persoane care le colectau, le introduceau ilicit în ţară ulterior le depozitau şi le vindeau în zone rurale de pe raza judeţului Vaslui, precum si pe piaţa neagră din Anglia.
În urma documentării infracţionale a cauzei, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi şi cu sprijinul tehnic al lucrătorilor din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Iaşi – Biroul Teritorial Vaslui, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţeanul român Florin P., în vârstă de 36 de ani, împreună cu cetăţeanul român Cătălin A., în vârstă de 27 de ani, au preluat, deţinut şi vândut ţigări provenite din contrabandă.
În data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră au procedat la organizarea şi executarea prinderii în flagrant a lui Florin P., în faţa domiciliului său, în momentul în care introducea în portbagajul autoturismului proprietate personală cantitatea de 600 pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova. Ţigările se aflau în două genţi de voiaj, cu dispozitiv de inchidere cifrat şi urmau să fie transportate în Anglia pentru a fi comercializate prin intermediul unor cunoştinţe.
Pentru realizarea acţiunii şi întregirea probatoriului în dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, s-a procedat la efectuarea unui număr de cinci percheziţii domicilare: în municipiul Huşi (2), în municipiul Buzău (1) şi în localitatea Plotoneşti (2), la domiciliile persoanelor suspecte.
În urma percheziţiilor au fost descoperite, ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 1.282 pachete ţigări (25.640 ţigarete) de mărci diferite, de provenienţă R. Moldova, în valoare de 12.820 lei , diferite sume de bani şi două autoturisme marca BMW, în valoare totală de aproximativ 5.000 euro.
Totodată, poliţiştii de frontieră vasluieni au pus în aplicare un număr de 7 mandate aducere la sediul S.T.P.F.Vaslui pentru continuarea cercetărilor, emise de către ofiţerul de poliţie judiciară care instrumentează cauza. Cei doi bărbaţi cercetaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.
În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de contrabandă calificată şi în formă continuată.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale în consecinţă.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *