Conferință Județeană de diseminare ”Ieri, azi, mâine!”


Zeci de profesori vasluieni au participat la Conferința Județeană de diseminare și valorizare a proiectelor finanțate prin Programul Eramus+ ”Ieri, azi, mâine!”, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui și găzduită de Centrul Cultural ”Alexandra Nechita”.
Prefectul Eduard-Andrei Popica a ținut să felicite conducerea ISJ și unitățile școlare active în derularea de proiecte europene.
Din 1999 și până în prezent, la nivel de județ au fost implementate în învățământul vasluian 687 de proiecte de toate tipurile, campioană fiind Liceul ”Ștefan Procopiu”.
”Încă de la început țin să apreciez implicarea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui în derularea unor proiecte cu fonduri europene, care au contribuit la dezvoltarea profesională a dascălilor, la îmbunătățirea condițiilor școlare și la reducerea unor fenomene sociale în rândul elevilor, cum ar fi abandonul școlar. Trebuie amintit aici proiectul “Programe educaționale și de consiliere pentru prevenirea abandonului școlar în județul Vaslui”, derulat de Inspectoratul Școlar, în parteneriat cu autoritățile locale, și finanțat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Faptul că 200 de elevi aflați în situații de risc au fost menținuți în mediul școlar e o mare realizare. Mă bucură faptul că și părinții au fost implicați în proiect, fiindcă unul dintre factorii care duc la abandonul școlar este legat de familie. Țin să remarc implicarea multor unități școlare în derularea unor proiecte Erasmus, care aduc plus valoare învățământului. Vă felicit pentru rezultate și îmi doresc ca asemenea proiecte să fie implementate în toate școlile din județ. Sunt convins că avem cu toții de învățat din experiența europeană, de unde să preluăm tot ceea ce este bun, pentru ca școala vasluiană să rămână una calitativă, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Mult succes acestei conferințe!”, a precizat prefectul Eduard-Andrei Popica.
Anul 2017 marchează 30 de ani de programe educaţionale europene la care România a participat cu succes: Socrates I şi II, Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii şi, în prezent, Programul Erasmus+.
”Erasmus+ este programul Uniunii Europene care se adresează educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului şi se derulează în perioada 2014-2020. Acest program aduce o serie largă de beneficii societăţii europene, sprijinind tinerii în găsirea unui loc de muncă, promovând incluziunea socială, consolidând cetăţenia europeană, susţinând libera circulaţie, oferind, astfel, beneficiarilor dezvoltarea unei perspective internaţionale. Unităţile şcolare din jud. Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Casa Corpului Didactic Vaslui, Primăria Mun. Vaslui, precum si alte instituţii şi organizaţii ale societăţii civile s-au implicat cu succes în acest program, derulând din 2014 până în prezent, peste 80 proiecte în parteneriat cu instituţii de educaţie din ţări membre ale UE şi ţări candidate”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.
Evenimentul face parte dintr-o campanie europeană prin care se pun în valoare realizările şi impactul programului Erasmus+ în domenii cum ar fi: formarea profesională continuă a cadrelor didactice, formarea profesională iniţială a elevilor, învăţarea limbilor străine, educaţia tinerilor şi adulţilor, serviciile de voluntariat, etc.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …