ActualitateLocal

Conducători de vehicule fără premise de conducere corespunzătoare, depistaţi la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră vasluieni efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi care au fost depistaţi conducând ansambluri de vehicule, deşi permisele de conducere valabil deţinute nu le dădeau dreptul.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul din R. Moldova B.I., în vârstă de 29 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz şi remorcă, înmatriculate în Lituania, respectiv, în R. Modova.

Câteva ore mai târziu, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control, pe raza localităţii Ghermăneşti un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Toyota şi o remorcă, condus de cetăţeanul din R. Moldova B.T., în vârstă de 39 de ani.

”La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că cei doi conducători auto nu deţin permise de conducere valabile pentru categoria „E”, necesare pentru a putea conduce vehiculele în cauză”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în ambele cazuri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button