Comuna Bogdănești s-a înfrățit cu moldovenii de la Borogani


O delegație a comunei Bogdănești, condusă de primarul Ion Dorobanțu, a fost prezentă în satul Borogani, raionul Leova, Republica Moldova, pentru a iniția un proiect de înfrățire între cele două unități administrativ-teritoriale.
Dincolo de semnificația istorică a acordului, pus în aplicare la 100 de ani de la înfăptuirea României Mari, respectiv unirea Basarabiei cu România, acesta are și o aplicabilitate practică, în contextul Proiectului Operațional Comun România – Republica Moldova ENI 2014-2020. Pe lângă o fructuoasă colaborare în domeniul administrativ, educațional, cultural, sportiv etc., cele două unități administrativ-teritoriale doresc să acceseze în comun un proiect transfrontalier cu finanțare europeană pentru înființarea, respectiv reabilitarea unor centre de sănătate care să ofere locuitorilor de pe cele două maluri de Prut un act medical de calitate, susținut de către specialiști în domeniu. ,,Calea europeană este singura noastră șansă” a apreciat în discursul său primarul satului Borogani, prof. Elena Savițki, idee întărită și de primarul comunei Bogdănești, care a evidențiat progresele făcute de comuna pe care o păstorește din anul 2008 și beneficiile aduse de finanțările cu fonduri europene către comunitățile vasluiene după ce România a fost admisă în Uniunea Europeană. Cert este faptul că toți consilierii satului Borogani au votat ”Pentru” acest proiect de înfrățire. După vizitarea principalelor obiective administrative, educative și culturale, delegația vasluiană a asistat la un frumos program artistic susținut de ansamblurile vocale ale Gimnaziului și Casei de Cultură din localitate. La eveniment a fost prezentă și doamna Lidia Lupu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Expoziție de costume populare din Basarabia în foaierul Casei de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui

Membrii comunității „Șezătoarea Basarabia”, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, au venit în cadrul Zilelor Culturale …

Show live cu Raluka și Proiectul Balkanic la Zilele Culturale ale municipiului Vaslui

În prima seară din cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui, mii de vasluieni s-au distrat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *