Comuna Berezeni s-a îmbogățit cu o biserică nouă în localitatea Mușata

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit slujba de sfinţire a noilor biserici din localitățile Muşata și Rânceni, comuna Berezeni.

După slujba de târnosire a noului locaş de cult de la Mușata, ce a fost pus sub ocrotirea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi a Sfântului Mucenic Efrem cel Nou, Ierarhul Huşilor a explicat celor prezenţi principalele momente ale acestei slujbe.

A urmat apoi Sfânta Liturghie, oficiată pe un podium în apropierea locaşului de cult.

Ierarhul Huşilor a evidenţiat, printre altele, responsabilitatea de care trebuie să dăm dovadă în raport cu ceea ce Dumnezeu ne oferă în viaţă:

”Noi credem că minunea ţine de spectacol. Nu! Minune este şi că respirăm, şi că vedem; minune este şi să gândim limpede, să avem puterea de a raţiona; minune este şi să fim înţelepţi, să dăm un sfat unuia care rătăceşte; minune este şi să ne educăm copiii.

Să fim responsabili şi să ne bucurăm de darurile lui Dumnezeu. Noi ne lamentăm de ceea ce ne lipseşte şi nu mai avem vreme să ne bucurăm de ceea ce avem.

Dacă suntem deprimaţi, să mergem într-un spital şi să vorbim cu un muribund. Să îl întrebăm ce este pentru el esenţial. Va răspunde că doreşte să trăiască şi să fie iubit. Acesta ar trebui să fie şi pentru noi esenţialul”.

La finalul Sfintei Liturghii, în semn de preţuire pentru zidirea  noului locaş de cult, Preasfinţitul Părinte Episcop Ignatie l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Ionuţ Polei, şi a oferit diplome de vrednicie celor care s-au implicat în edificarea bisericii.

Primarul comunei Berezeni, Toader Dima, a fost foarte emoționat, spunând că este cea mai importantă zi din viața sa.

”Mi-am petrecut copilăria în Mușata, la sora tatălui meu, Varvara, care m-a învățat de mic să fiu apropiat de biserică. De aceea, consider că această zi este cea mai importantă din viața mea”, a spus primarul Dima.

Tot în aceeaşi zi, Ierarhul Huşilor a oficiat şi slujba de resfinţire a bisericii parohiale din Rânceni, restaurată de părintele Ionuţ Polei alături de creştinii din parohie:

“Am cerut lui Dumnezeu ca această biserică să fie «liman celor înviforaţi, lecuire pentru cei bolnavi şi înfricoşare pentru diavoli». Ori de câte ori venim la biserică învăţăm să ne împropriem modul de vieţuire a lui Hristos”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ambulanță scoasă din nămeți de un grup de tineri la Ghergheleu

O ambulanță trimisă la o urgență în localitatea Ghergheleu, comuna Codăești, a rămas blocată în …

Ambulanţă care transportă doi pacienţi la un centru de dializă, blocată pe DC37

O ambulanţă cu doi pacienţi transportaţi pentru dializă a rămas blocată în zăpadă pe DC …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *