Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui, întrunit astăzi în şedinţă extraordinară, a aprobat pornirea staţiilor de pompare SPR2 Săratu şi SPR4 Berezeni, pentru evacuarea apei în exces din incinta Amenajării Albiţa-Fălciu.
Decizia a fost luată pe fondul topirii zăpezilor și ținând cont de prognoza pentru săptămâna în curs prin care se estimează căderea de noi precipitații, precum și creșterea accentuată a temperaturii, existând pericolul de formare a unor viituri în bazinul de recepție aferent zonei de desecare Albița-Fălciu, care ar duce la inundarea terenurilor agricole și locuințelor din zonă.
”S-a aprobat pornirea staţiilor de pompare SPR2 Săratu și SPR4 Berezeni, pentru evacuarea apei în exces din incinta Amenajării Albiţa-Fălciu, începând cu data de 27 martie şi funcţionarea la capacitate maximă a acesteia până la evacuarea excesului de apă din canalele de desecare”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *