CJ Vaslui va contracta un credit de 50 milioane de lei

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat o hotărâre privind contractarea și garantarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 50.000.000 lei, în vederea asigurării cofinanţării şi prefinanţării proiectelor de interes judeţean finanţate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Finanțarea are o maturitate de până la 12 de ani, din care o perioadă de graţie de până la 3 ani şi o perioada de rambursare de până la 9 ani.

Contractarea şi garantarea finanţării rambursabile se fac pentru realizarea investiţiilor publice de interes judeţean: Creşterea eficienţei energetice a imobilului “CSEI Elisabeta Polihroniade”; Reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala Profesională Specială “Sfânta Ecaterina” Huşi; Dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui; Extindere Unitate de Primiri Urgenţe şi realizare heliport; Reabilitare şi modernizare Drum strategic judeţean Bârlad – Laza – Codăeşti (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246).

”Dobânda maximă estimată a se plăti pentru valoarea împrumutului este 2,80 %, la care se adaugă ROBOR la șase luni, astfel costul total al împrumutului ar fi de aproximativ 17.900.000 lei. În urma desfășurării procedurii de licitație, dobânda se poate reduce și implicit costul total poate suferi modificări considerabile. Accesarea acestui tip de finanțare degrevează bugetul local al județului de a efectua plăți foarte mari într-o perioadă scurtă, neexistând riscul subfinanțării altor activități, permițându-ne o eșalonare în timp a cheltuielilor de capital”, a explicat directorul executiv al Direcției Economice, din cadrul CJ, Mircea Țuțuianu.

În prezent, CJ Vaslui are în implementare un număr de 13 proiecte pentru care se beneficiază de fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 293.000.000 lei.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

45 de unităţi şcolare vor funcţiona în scenariul roşu de săptămâna viitoare

45 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui vor funcţiona în scenariul roşu de la …

Trei accidente ciudate în mai puțin de o oră

Astăzi, ambulanțierii au fost solicitați să intervină la trei evenimente rutiere ciudate, în mai puțin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *