Thursday , 3 December 2020, 22:37

CJ Vaslui a primit peste 26 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor distruse de inundații

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a primit peste 26 milioane de lei din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului.

Acești bani vor fi direcționați către reabilitarea drumurilor județene distruse de inundațiile din luna iunie.

Cele mai afectate sectoare de drum județean sunt în localitățile Costești, Murgeni, Gârceni, Slobozia, Băcești, Dragomirești, Bogdănești și Ivănești.

”În punctele unde au fost comisiile, deja se lucrează. Unele drumuri au fost stricate foarte tare și într-o primă fază trebuie creată o viabilitate pentru a ușura transportul. Pe de o parte construim prin diferitele programe cu finanțare de la bugetul național sau din fonduri europene, iar pe de altă parte avem aceste distrugeri. Vom reabilita toate aceste drumuri. Într-o primă fază cu un minim necesar, după care vom readuce drumurile cel puțin la stadiul pe care l-au avut înaintea precipitațiilor. Majoritatea drumurilor au fost afectate de ploile torențiale”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Ploile din luna iunie au afectat 60 km de drum comunal, 192,54 km drum sătesc, 30 km străzi, 7 ravene, o bază sportivă, 10 poduri, 13 podețe afectate, 299,38 hectare (ha) teren arabil, 28 ha pășuni/ fânețe, 52,797 km drum județean.

Valoarea totală a pagubelor este de peste 57 milioane de lei.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Un nemțean prins la furat lemne din pădurile din jurul Negreștiului

Un bărbat din comuna Bozieni, județul Neamț, a fost reținut de către poliţiştii Secției 6 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *