Cinci decenii de excelență la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui

Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui a îmbrăcat în aceste zile haine de sărbătoare.

Unitatea liceală a ținut să marcheze 50 de ani de existență, organizând o festivitatea de premiere a elevilor, care s-au remarcat la diferite concursuri și activități aniversare.

În deschiderea momentului jubiliar, directorul instituției, Ina Clara Vlad, a punctat importanţa acestui eveniment în lumea educaţională vasluiană.

”La 50 de ani de la înfiinţare, liceul nostru rămâne la fel de dinamic, iar scurgerea timpului a adus, necontenit, noi provocări şi oportunităţi. Istoria şcolii noastre stă sub semnul  permanentei reinventări. Trebuie să precizăm că liceul nostru a obținut recunoaşterea oficială a titlului de „Şcoală Europeană” pentru a şasea oară consecutiv (2004, 2007, 2010, 2013, 2016, 2019). De la înființare și până astăzi, Liceul “Ștefan Procopiu” a demonstrat că este o instituție de învățământ ce oferă servicii de înaltă calitate, atât din punct de vedere al procesului de învățământ, cât și din punct de vedere al dotării materiale”, a precizat prof. Ina Clara Vlad.

Şi primarul Vasile Pavăl a ţinut să adreseze câteva  cuvinte şi gânduri bune elevilor și dascălilor de ieri şi de azi ai acestui liceu. Cu acest prilej, o parte dintre cadrele didactice au primit din partea municipalității câte o plachetă de excelență.

”Vreau să vă felicit pentru tot ce aţi făcut în aceşti ani. Ne mândrim cu acest liceu și, după cum bine cunoașteți, recent am primit Premiul Excelenței în Educație, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România. Acest premiu se datorează și muncii dumneavoastră. Nu puteam obține trofeul fără activitatea cadrelor didactice, a personalului din educație, care a înțeles că generația ce urmează trebuie educată, trebuie să aibă grijă de acești copii minunați pe care îi are municipiul nostru”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Viceprimarii Cătălin Mândru și Lucian Braniște au premiat, la rândul lor, o serie de elevi, care s-au remarcat la concursurile școlare și extrașcolare, momentul făcând parte din acțiunea intitulată ”Ne mândrim cu voi”.

Manifestările dedicate  celor 50 de ani de existenţă ai Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui au fost diverse, cum ar fi un seminar, intitulat ”Împărtășește din experiența ta”, concursuri despre viața și opera marelui savant, Ștefan Procopiu, dezbateri la clase despre perseverență și valoarea liceului, concurs de fotografii ”Satul vasluian”, la care au participat peste 100 de elevi, concursuri de desene și postere, pe tema ”Ștefan Procopiu”, concursuri de matematică și informatică, precum și de creație literară, cu acest prilej fiind lansat ”Imnul Procopienii”.

Cei mai merituoși dintre participanți au fost premiați de către conducerea liceului cu diplome și sume de bani.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Viața așa cum a fost să fie” sau muzica transmisă prin cuvinte!

Sala TinArt a Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” s-a dovedit a fi „zgârcită” cu spațiul, …

Expoziție de costume populare din Basarabia în foaierul Casei de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui

Membrii comunității „Șezătoarea Basarabia”, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, au venit în cadrul Zilelor Culturale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *