Tuesday , 1 December 2020, 19:34

Cetăţean din R. Moldova oprit de poliţiştii de frontieră, după ce a încercat să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat un bărbat cu cetăţenie R. Moldova care a traversat râul Prut înot, cu intenţia de a ajunge în Bucureşti, pentru a-şi căuta un loc de muncă.

În data de 26 august a.c., în jurul orei 01.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Drînceni, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria, în care se afla un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 28 de ani.

”Colegii noştri, având suspiciuni privind modalitatea de intrare în ţară a celui în cauză, l-au condus pe acesta la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor. În timpul verificărilor, bărbatul a declarat că a traversat înot râul Prut din R. Moldova în România, cu puţin timp în urmă, cu intenţia de a ajunge în Bucureşti, unde urma să-şi găsească un loc de muncă”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Comercianți din județ prinși fără case de marcat!

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui  au desfășurat …

Percheziții la Huși, la comercianții de fake-uri

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *