Certificate reținute și zeci de amenzi aplicate șoferilor vasluieni la primele ore ale dimineții

Astăzi, 5 aprilie 2022, în intervalul orar 7.00 – 9.00, polițiștii din structurile de poliție rutieră ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat, preventiv-reactiv, pe raza municipiul Vaslui, județul Vaslui, în special pe acele sectoare de drum cu un risc rutier ridicat, pentru depistarea conducătorilor de vehicule care încalcă prevederile privind limitele legale de viteză sau care se află sub influența alcoolului.

De asemenea, acțiunea a vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere.

În cadrul activităților derulate, la care au participat 15 polițiști, au fost verificate aproximativ 180 de vehicule, fiind legitimate peste 200 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice în valoare de peste 9. 200 de lei. De asemenea, a fost reținut un  permis de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Cauza care au condus la reținerea permisului de conducere a fost conducerea sub influența alcoolului. Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost următoarele: valabilitate expirată I.T.P. (3) și alte abateri (3).

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *