Certificate privind testarea pentru depistarea Covid false, descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa a doi tineri cu cetăţenie R. Moldova care au prezentat la controlul de frontieră câte un certificat privind testarea prin metoda Real-Time PCR pentru depistarea SARS-CoV-2 false.

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  pasageri într-un autoturism marca Skoda Fabia, doi cetăţeni din R. Moldova, bărbat şi femeie, în vârstă de 24, respectiv 21 de ani.

La controlul de frontieră, cei doi tineri au prezentat, alături de documentele personale de identitate și câte un certificat privind testarea prin metoda Real-Time PCR pentru depistarea SARS-CoV-2, ambele  emise în R. Moldova.

”Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că acestea sunt false”, a precizat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor deuz de falsșicomplicitate la fals material în înscrisuri oficiale,la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *