ActualitateLocal

Centru Comunitar Educațional la Pușcași


Comuna Pușcași beneficiază de un centru comunitar educațional, unde 30 de elevi de clasele gimnaziale, supuși riscului de abandon școlar, vor participa la diferite programe de educație remedială și non-formală. Pe durata a șase luni, profesori de la diferite discipline se vor ocupa de copii, implicându-i în diferite activități, care să conducă la îmbunătățirea performanțelor școlare.
”Obiectivul proiectului este de a reduce decalajul educațional între elevii romi și majoritari din comuna Pușcași, prin dezvoltarea de servicii optime de prevenire a abandonului școlar și implicarea părinților în procesul educațional al copiilor”, a declarat Radu Aurel Anuți, manager de proiect.
Primăria Pușcași susține acest proiect, ce vizează educația copiilor proveniți din medii defavorizate, având deja experiența altor proiecte, cu ajutorul cărora copiii din comunitate au fost implicați în diferite activități, care să prevină absenteismul școlar și implicit să reducă fenomenul de abandon școlar.
”La noi, în comună, este greu de spus că avem o comunitate de romi, însă sunt multe famiile defavorizate, cu șase-șapte copii, care sunt în atenția noastră, sprijinindu-le și implicându-le în diferite activități, astfel încât să nu existe o marginalizare socială. Proiectul este unicat la nivel național și sperăm să-l extindem, iar rezultatele să fie dintre cele mai bune”, a precizat Nicolae Ignat, primarul comunei Pușcași.
Înfiinţarea unui asemenea Centru Comuniar Educațional la Pușcași este o abordare inovativă şi benefică pentru educația copiilor care provin din medii defavorizate, susține prefectul Eduard-Andrei Popica: ”Ne dorim ca prin acest centru, copiii să beneficieze de cele mai bune servicii ocupaționale în sistem integrat, astfel încât să nu mai vorbim aici despre un fenomen în privința abandonului școlar. Sunt ferm convins că Pușcași va deveni un model pentru alte comunități, oferind consultaţie şi consiliere primară care să crească gradul de conştientizare a populaţiei defavorizate cu privire la partea de educație. Noi vrem să educăm oamenii pentru că este important ca decalajul educațional între copiii romi și majoritari să dispară pentru totdeauna. Felicitări inițiatorilor acestui proiect și sperăm să aibă continuitate și după finalizarea acestuia”.
Proiectul este susținut de Guvernul României și finanțat prin Agenția Națională pentru Romi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button