Wednesday , 24 February 2021, 19:46

Cei 546 de ani de la victoria lui Ştefan cel Mare de la Podul Înalt, marcaţi la Vaslui

Consiliul Județean Vaslui va marca, pe 10 ianuarie, împlinirea a 546 de ani de la victoria domnitorului Ştefan cel Mare împotriva armatei otomane în bătălia de la Podul Înalt, printr-o ceremonie care va avea loc la Ansamblul monumental ”Podul Înalt” din localitatea Băcăoani.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului va avea loc o slujbă de pomenire a domnitorului Ştefan cel Mare, vor fi depuse coroane la statuia ecvestră a voievodului şi se va desfăşura un scurt ceremonial militar.

Consiliul Judeţean Vaslui şi Muzeul Judeţean ‘Ştefan cel Mare’ Vaslui, în colaborare cu Brigada 15 Mecanizată ‘Podul Înalt’ Iaşi, Centrul Militar Judeţean Vaslui, Teatrul ‘V. I. Popa’ Bârlad, Biblioteca Judeţeană ‘Nicolae Milescu Spătarul’ şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui, organizează, ca de fiecare dată, o amplă manifestare culturală, intitulată ‘Biruit-au Ştefan Vodă la Vaslui. 10 ianuarie 1475’, care marchează împlinirea a 546 de ani de la strălucita victorie a lui Ştefan cel Mare contra turcilor, în cadrul celebrei bătălii de la Podul Înalt”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare” Vaslui.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că toate acţiunile derulate în cadrul evenimentului se vor desfăşura cu respectarea măsurilor impuse de pandemia COVID-19. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Cod galben de ceață în județul Vaslui!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă …

Bărbat din Banca, reținut după ce a încălcat ordinul de protecție

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au reținut un bărbat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *