Ceasuri şi o brăţară de lux nedeclarate, confiscate de polițiștii de frontieră de la Albița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova asupra căruia au descoperit două ceasuri şi o brăţară, inscripţionate cu numele unor firme consacrate în domeniu, nedeclarate la intrarea în ţară.

În data de 09 decembrie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, G.I., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în R. Moldova, cu destinaţia Bucureşti.

”În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale lui G.I., două ceasuri şi o brăţară, având inscripţionate numele unor firme consacrate în confecţionarea de ceasuri, respectiv, bijuterii de lux. Cu privire la bunurile descoperite, acesta a declarat că îi aparţin şi că nu ştia că există obligativitatea de a le declara autorităţii vamale în momentul intrării în ţară”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor în vederea expertizării, pentru a se stabili autenticitatea şi valoarea lor, şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

DSP anunţă deschiderea a trei fluxuri noi pentru imunizarea cu vaccinul anti-covid

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a anunţat că, începând de luni, trei noi fluxuri …

Peste 100 de copii cu vârsta de până la trei ani suferă de malnutriţie

Un număr de 116 copii cu vârsta de până la trei ani se află în …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *