Caz de pestă porcină africană la un mistreţ din Fondul de Vânătoare 49 Băcani

Autorităţile sanitar-veterinare au confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane la un mistreţ găsit mort pe Fondul de Vânătoare 49 din comuna Băcani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Vaslui, autorităţile s-au întrunit, luni, în cadrul Comitetului Local de Combatere a Bolilor, convocat la solicitarea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, stabilind o serie de măsuri.

‘Facem apel la cetăţeni, la crescătorii de porcine, să anunţe de urgenţă medicul veterinar în cazul în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau dacă apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor. Având în vedere evoluţia alarmantă a virusului pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui, facem apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente’, se arată în comunicatul de presă al Instituţiei Prefectului Vaslui.

Autorităţile atrag, totodată, atenţia cu privire la faptul că este interzis consumul cărnii de porc fără efectuarea prealabilă a examenului trichineloscopic.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Instituții ale statului, amendate pentru modul defectuos de asigurare a securității propriilor unități

În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de …

Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *