Câte fete au născut înainte de a împlini 15 ani, în 2020?

Aproape 400 de tinere care aveau vârsta până în 19 ani au născut anul trecut, 14 dintre ele înainte să împlinească 15 ani, arată un raport al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Alte 46 de tinere până în 19 ani au făcut întreruperi de sarcină, din care 3 sunt cu vârsta sub 15 ani.

”Sarcinile timpurii în rândul adolescentelor au consecințe majore asupra sănătății pentru mamele adolescente și copiii lor. Sarcina și complicațiile la naștere la mame adolescente cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani conduc la riscuri mai mari de eclampsie, endometrită puerperală, infecții sistemice și la principala cauză de deces în rândul fetelor adolescente, cât și prematuritate și chiar mortalitate infantilă”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui organizează în luna februarie activități de informare și conștiențizare a adolescenților, femeilor gravide și a populației generale, cu  privire la diferitele aspecte ale sănătății reproducerii.

Vor avea loc discuții și prezentări cu tema ”Sănătatea reproducerii – tu decizi ce este mai bine pentru tine!”, la Centrul Maternal Vaslui în data de 05.02.2021 la ora 10:00, partener în campanie fiind Crucea Roșie Română -Filiala Vaslui.

Persoanele care doresc să beneficieze de consiliere și ajutor în a-și alege metoda cea mai potrivită de contracepție, a-și îngriji sănătatea sexuală și a-și planifica, la un moment dat în viață, sarcinile pot apela la specialiștii din cadrul Cabinetului de Planificare Familială specific SPITALULUI JUDETEAN DE  URGENȚĂ VASLUI din str.M. Kogalniceanu, nr.35.

De asemenea, planificarea familială consiliază cuplurile și asupra pericolelor reprezentate de bolile cu transmitere sexuala (BTS). Scopul planningului familial fiind acela de a îmbunătăți calitatea vieții, în general. 

Campania este implementată la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică a județului Vaslui, suportul metodologic al campaniei fiind asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

11 vasluieni au rămas fără permisul de conducere, iar alți 33 au fost amendați pentru viteză!

În perioda 26-28 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Vaslui sprijiniți de polițiști locali, …

Update/ Victima a decedat! Muncitor în stare critică, după ce a căzut un mal de pământ peste el!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu cinci autospeciale și echipaje specializate pentru salvarea unui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *