Carne de la o fermă din Braşov despre care există suspiciunea de gripă aviară, retrasă de la comercializare

O cantitate de carne provenită de la o fermă din localitatea Codlea, judeţul Braşov, în legătură cu care există suspiciunea unui focar de gripă aviară, a fost retrasă de la comercializare din două magazine din judeţul Vaslui.

Potrivit conducerii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, este vorba despre un magazin din municipiul Vaslui şi un magazin din municipiul Bârlad, în care s-au dispus, pe lângă retragerea cărnii şi distrugerea acesteia, măsuri de dezinfecţie.

‘În două măcelării din judeţul Vaslui a fost identificată carne provenită din ferma din Braşov cu suspiciune de gripă, întreaga cantitate fiind retrasă şi dispusă neutralizarea. Carnea a fost distrusă, chiar dacă avem de-a face cu o suspiciune. Magazinele nu au fost închise, s-a dispus doar retragerea cărnii şi dezinfecţia locului în care a fost depozitată’, a declarat, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Vaslui, Mihai Ponea.

Conform autorităţilor sanitar-veterinare, cel târziu în cursul zilei de sâmbătă, se aşteaptă rezultatul final de la Institutul Naţional de Diagnostic.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *