Tuesday , 1 December 2020, 20:25

Campusul școlar virtual al ISJ Vaslui are peste 35.000 de conturi

Din 16 martie 2020, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a lansat platforma Campusul Virtual http://nelpae.ro/elearning, devenind o soluție modernă, originală și eficientă de e-learning, realizată prin coordonarea și sute de ore petrecute în activități informatice solicitante ale administratorului Campusului și ale echipelor de lucru pe discipline, coordonate de inspectorii școlari pentru fiecare disciplină/domeniu.

Campusul Virtual este, în acest moment, ilustrarea conceptului de muncă în echipă, care răspunde la nevoile stringente ale societății, realizată cu mult simț de răspundere, cu foarte multă coordonare și cu deosebită rigoare.

La această oră, Campusul Virtual al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui înseamnă 35.376 de conturi și 37de spații de curs, acoperind toate disciplinele/domeniile, de la învățământul preprimar la cel liceal, postliceal și, cel mai nou, la domeniile de activitate ale Palatelor și Cluburilor Elevilor care activează pe raza județului.

”Campusul Virtual este și deținătorul altui record, în afara celui legat de viteza și eficiența cu care a fost realizat: avem nici mai mult, nici mai puțin decât 35.300 de utilizatori înregistrați, din care 15% sunt profesori. La orice oră, există între 50 și 200 de conexiuni simultane. Colectivele de autori de profesori –lectori de curs, autori de resurse se măresc în fiecare săptămână iar formarea acestora se face din mers, prin intermediul Webinarelor, a lecțiilor onlineșia Tutorialelorplasate în Campus. De asemenea, pentru o comunicare cât mai amplă, am inaugurat un nou spațiu de comunicare dedicat exclusiv Campusului, pe cea mai mare rețea socială mondială https://www.facebook.com/groups/isjvaslui/”, a declarat profesorul Alexandru Mîță, fondatorul platformei și purtătorul de cuvânt al ISJ Vaslui.

O altă inițiativă deosebit de apreciată, pe care inspectoratul școlar a reușit să o concretizeze, grație unui Apel public către cadrele didactice vasluiene, este TeleȘcoala Vasluiană, demers care s-a concretizat în rubrica permanentă din Campusul Virtual și într-un număr de 60 de lecții filmate și transmise pentru a intra în domeniul public de profesori inimoși de informatică, discipline din domeniul Economic, latină, fizică, biologie, franceză, spaniolă, învățământ preșcolar, sport, învățământ primar, engleză, chimie, rusă, română.

Din aceste lecții, 40 au fost deja remasterizate și încărcate pe Youtube, difuzate în rubrica specială din Campus, integrate în lecțiile online, considerate un exemplu de bună practică la nivel național.

”#telescoalavasluiana s-a impus, într-un timp foarte scurt, datorită activității rodnice, responsabile, creative și dezinteresate a unora din cei mai buni dascăli ai noștri. Vom continua să propunem lecții frumoase, interesante și utile, prin care materia semestrului al doilea să fie fixată într-o manieră cât mai atractivă și motivantă”, a mai spus Alexandru Mîță.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrână găsită carbonizată la Zăpodeni

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță …

Comercianți din județ prinși fără case de marcat!

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui  au desfășurat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *