Bărbat încătuşat de poliţişti când se pregătea să-şi incendieze gospodăria


Un bărbat de 48 de ani, din comuna Pădureni, a fost încătuşat de către poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore, în timp ce încerca să-şi incendieze gospodăria, după ce primise ordin de evacuare din casă. Anterior, vasluianul a dat foc unui covor aflat în faţa uşii locuinţei surorii sale cu care era în conflict pentru o moştenire.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, intervenţia forţelor de ordine în cazul bărbatului de 48 de ani s-a făcut în momentul în care bărbatul stropea cu benzină în curtea casei în care locuia, însă pe care urma să o părăsească în baza unui ordin de evacuare.
Anterior, vasluianul incendiase covorul din faţa locuinţei surorii sale, cu care se afla în conflict de la casa părinţilor, pe care trebuia să o evacueze.
O vecină de-a femeii care a văzut întreaga scenă a fost cea care a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat intervenţia poliţiştilor, mai ales că bărbatul ameninţase că va da foc şi altor locuinţe din sat.
”Pe lângă faptul că a incendiat acel covor din faţa locuinţei rudei sale, bărbatul de 48 de ani a distrus poarta de acces în curtea imobilului şi a adresat ameninţări cu acte de violenţă împotriva femeii. Autorul a fost depistat şi imobilizat în curtea locuinţei sale în timp ce împrăştia o substanţă inflamabilă cu intenţia de a incendia locul respectiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Iulian Petre.
Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru violare de domiciliu, distrugere şi ameninţare şi urmează să fie prezentat Parchetului, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

„Viața așa cum a fost să fie” sau muzica transmisă prin cuvinte!

Sala TinArt a Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” s-a dovedit a fi „zgârcită” cu spațiul, …

Expoziție de costume populare din Basarabia în foaierul Casei de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui

Membrii comunității „Șezătoarea Basarabia”, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, au venit în cadrul Zilelor Culturale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *