Autorităţile iau măsuri de protecţie împotriva coronavirusului în unităţile şcolare

Numărul elevilor de clasa a IX-a va fi redus în judeţul Vaslui în următorul an şcolar. Autorităţile iau astfel măsuri de protecţie împotriva coronavirusului.

Vor fi 24 de şcolari în clasele de la filiera tehnologică, învăţământ profesional şi vocaţional, şi 26 la cea teoretică.

Din toamnă, cifra de şcolarizare în judeţul Vaslui va fi de 143 de clase a ”IX-a, faţă de 127, cât erau aprobate iniţial.

E o măsură de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus, prin asigurarea distanţării fizice între elevi, în limita posibilităţilor”, spune inspectoratul general al Inspectoratului Şcolar Vaslui, Loredana Roman.

De asemenea şi pentru revenirea în şcoli a elevilor, de pe data de 8 februarie, conducerea Inspectoratului Şcolar susţine că a asigurat toate materialele de protecţie necesare (dezinfectanţi, măşti sau /lămpi/), însă cea mai mare problemă rămâne faptul că jumătate dintre angajaţii din unităţile de învăţământ din judeţ, dascăli sau personal auxiliar şi nedidactic, nu şi-au dat acceptul pentru vaccinare.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr și doi minori, cercetați după ce au furat mai multe bunuri dintr-o magazie

Polițiștii vasluieni au reținut un bărbat din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii …

Mașină ieșită în decor la Badeana

Update/ Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *