Au sărbătorit Ziua Americii la Vaslui: ”Aveți o țară frumoasă!”


Vasluiul găzduiește în aceste zile una dintre cele mai active academii de fotbal juvenil din Statele Unite ale Americii (SUA), condusă de vasluianul Cătălin Șerban. Acesta s-a decis la sfârșitul anului 2006 să lase învățământul românesc pentru tărâmul făgăduinței. A plecat în SUA cu o viză temporară, iar șederea s-a dovedit mai lungă, mai ales că acolo a întâlnit-o pe aleasa inimii, o poloneză ca i-a devenit soție. De doi ani face ceea ce-i place să ofere cât mai multe din tainele fotbalului, cel care i-a adus atâtea satisfacții când era sportiv de performanță la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui. El nu uită nici acum să ceară sfaturi de la primul lui învățăcel, profesorul Petru Livinți.
”Este ca un tată pentru mine. Mi-a oferit aproape totul”, spune cu admirație Cătălin Șerban.
Acum și-a îndeplinit un vis, acela de a venit cu Iproskills Academy Chicago la Vaslui, unde a demarat un proiect amibițios, alături de prietenul său, Ionuț Chiochiu, cu ajutorul căruia speră ca anul viitor să mute o parte din fotbalul mondial la Vaslui.
”Avem idei îndrăznețe. Sigur vom fi și anul viitor la Vaslui, iar gândul meu e să aducem copii mai mari din mai multe țări europene și nu numai. Acum am venit cu 26 de copii cu vârste între 8 și 12 ani”, a mai precizat Cătălin Șerban.
Deși sunt de aproape două zile în România, delegația americană este fascinată de țara noastră. Și Vasluiul i-a impresionat, aceștia vizitând deja parcul Copou.
”Deși am văzut foarte puțin, am rămas uimiți. Ne așteptam la o țară care nu a ieșit din tiparele comunismului, însă se vede că e o țară modernă, cu adevărat europeană. La Vaslui, mâncarea ne-a dat gata. Aveți o bucătărie extraordinară”, au spus cei 17 adulți, majoritatea părinții copiilor, care fac parte din delegația Iproskills Academy.
În schimb, copiii au avut ocazia să culeagă singuri legume din serele hotelului la care sunt cazați și abia așteaptă întâlnirea cu regele fotbalului românesc, Gheorghe Hagi.
”E frumos ceea ce am văzut până acum. Vrem să-l vedem pe Hagi, cel mai bun fotbalist al României. Sperăm să plecăm mult mai bine pregătiți, după acest turneu”, au spus copiii.
Iproskills Academy Chicago participă la LPS Cup 2017, alături de echipa gazdă, Didi Junior Iași și Athletic Club Bârlad. Copiii pregătiți de Cătălin Șerban vor mai fi prezenți două zile la Iași, unde vor întâlni Magic Iași, vor mai face un popas la Focșani, unde vor juca în compania echipei Prosport, pentru ca ultimele trei zile să le petreacă la Academia lui Hagi de la Ovidiu.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Florin Acatrinei este liderul marcatorilor în Liga Zimbrilor!

Vasluiul are golgheterul Ligii Zimbrilor după primele 9 etape. Este vorba despre Florin Acatrinei. Interul …

Sporting Juniorul Vaslui, înregistrată oficial în Liga 3!

Sporting Juniorul Vaslui evoluează din sezonul viitor în Liga 3, anunță Federația Română de Fotbal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *