ActualitateLocal

Artificiile le-au adus amenzi considerabile!

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat, în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, în vederea depistării persoanelor care comercializează produse contrafăcute sau falsificate, fără documente legale de proveniență și fără evidențierea operațiunilor comerciale, care se sustrag astfel de la plata taxelor și impozitelor aferente.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 35 de agenți economici  și au fost legitimate peste 65 de persoane.

Astfel, au fost constatate 9 infracțiuni, dintre care 8 prevăzute și pedepsite de Legea 84/1998 (privind mărcile și indicațiile geografice) și 1 prevăzută și pedepsită de Legea 126/1995-republicată (privind regimul materiilor explozive).

De asemenea, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 11 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite), 2 pentru abateri la O.U.G. 28/1999 (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale) și 2 pentru abateri la Legea 103/1992 (privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult).

 Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 26.500 de lei.

 Mai mult, a fost confiscată suma de 1.100 lei, cât și bunuri, în valoare totală de peste 600 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea cercetării, 450 obiecte pirotehnice și peste 320 de produse (jucării și obiecte de îmbrăcăminte) susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 10.000 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button