Arendașii cumpără masiv terenurile agricole din județ

Proprietarii de pământ din judeţul Vaslui continuă să-şi tranzacţioneze masiv proprietăţile funciare. În ultimii ani, mii de hectare de teren agricol extravilan au fost vândute, principalii cumpărători fiind arendaşii.

În ultimii ani, mii de hectare de teren agricol extravilan de pe raza judeţului Vaslui au fost vândute de către micii proprietari, principalii cumpărători fiind îndeosebi arendaşii cu afaceri în agricultură.

Numai în primele nouă luni ale anului curent, Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Vaslui a înregistrat peste 2.000 de dosare pentru tranzacţionarea terenurilor agricole extravilane, însumând în jur de 1.700 de hectare.

Patronii de ferme agricole susţin că achiziţionarea de teren are pentru ei rolul de a garanta o predictibilitate a afacerii, având astfel asigurat principalul mijloc de producţie.

Primarii de comune însă susţin că sătenii continuă să îşi vândă pământurile pe sume foarte mici, în jur de 10.000 de lei hectarul sau mai puţin, atât cumpărătorilor români, cât şi străini.

De reamintit că piaţa funciară din România a fost liberalizată începând din data de 1 ianuarie 2014.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr și doi minori, cercetați după ce au furat mai multe bunuri dintr-o magazie

Polițiștii vasluieni au reținut un bărbat din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii …

Mașină ieșită în decor la Badeana

Update/ Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *