Aquavas ”fură” din banii vasluienilor


Problema legată de facturile mari la apă rămâne nerezolvată de ani de zile, iar corecțiile aplicate de Aquavas sunt imposibil de înțeles. Recent, pe o reţea de socializare, un cetăţean din municipiul Vaslui a postat o factură în care arăta că are consumul zero în locuinţă, dar cu toate acestea i s-au facturat 19 metri cubi de apă. Cu o lejeritate și aroganță greu de reprodus, directorul SC Aquavas Vaslui, Ticu Bahnariu, susține că potrivit legii, abonaţii societăţii pot plăti anumite servicii, cu toate că nu locuiesc în imobilele pe care le au în proprietate. După ce mai mulţi cetăţeni s-au declarat nemulţumiţi de faptul că primesc facturi deşi nu locuiesc în apartamente şi nu consumă apă menajeră, Bahnariu a explicat că locatarii sunt proprietari în condominiu, ceea ce înseamnă că trebuie să achite anumite diferenţe de consum.
“Potrivit legii, cetăţenii nu plătesc exclusiv consumul din apartamente. Ei sunt coproprietari pe casa scării, pe instalaţiile din ghenă, pe subsoluri şi trebuie să participe la toate cheltuielile. Dacă pe contorul de pe domeniul public se înregistrează un anumit consum care nu coincide cu cel declarat de proprietari, diferenţa se împarte în mod egal la toate apartamentele”, a declarat directorul Aquavas, Ticu Bahnariu.
Vasluienii se trezesc mereu că au de plătit sume uriașe la apă, deși susțin că fac economie la sânge.
”Cea mai mare pondere atunci când vorbim de reclamații o au nemulțumirile legate de prestarea serviciilor. Anul trecut au fost sute de reclamații din totalul celor înregistrate. Vorbim de servicii, de utilități publice, apă”, declara cu ceva timp în urmă primarul Vasile Pavăl.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ambulanță scoasă din nămeți de un grup de tineri la Ghergheleu

O ambulanță trimisă la o urgență în localitatea Ghergheleu, comuna Codăești, a rămas blocată în …

Ambulanţă care transportă doi pacienţi la un centru de dializă, blocată pe DC37

O ambulanţă cu doi pacienţi transportaţi pentru dializă a rămas blocată în zăpadă pe DC …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *