Aproximativ 100 de cadre medicale au protestat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui


Personalul medical a ținut să tragă un semnal de alarmă asupra prevederilor legii salarizării, un document pe care îl cataloghează ca fiind “incomplet şi discriminatoriu” şi care “a generat o adevărată criză în Sănătate şi Asistenţă socială”.
Potrivit liderilor de sindicat Sanitas Vaslui, la acţiune au participat doar salariaţii care au fost în afara orelor de program, din dorinţa de a nu-i afecta pe bolnavii din spital.
Protestatarii cer eliminarea plafonului de 30% pentru plata sporurilor în sistemul sanitar, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, asigurarea veniturilor cel puţin la nivelul lunilor ianuarie/februarie pentru categoriile care nu au fost încadrate cu salariile de baza aferente anului 2022, recunoaşterea oficială că moaşele, tehnicienii medicali şi surorile medicale sunt asimilaţi asistentului medical în ce priveşte momentul de aplicare a creşterilor salariale, încheierea contractului colectiv de muncă la nivelul sectorului de activitate sanatate şi activităţi sanitar-veterinare şi impozitarea cu 10% a normei de hrană.
“Legea Salarizării a făcut ca asistenţii medicali, infirmierele, brancardierii, registratorii medicali, biologii, chimiştii, farmaciştii sau psihologii din spital să obţină venituri diminuate cu sume cuprinse între 100 şi 1.300 de lei”, susţin reprezentanții Sanitas Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Cursuri „Salvator din pasiune” la Vaslui și Bârlad

În perioada 25 martie – 30 aprilie, în Vaslui și Bârlad, IJSU Vaslui organizează cursuri …

Vinerea Verde: PSD Vaslui a curățat de gunoaie pădurea din apropiere de Crasna

Președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, președintele Organizației Județene a TSD Vaslui, Vlad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *