Tuesday , 24 November 2020, 12:16

Apelul ISJ Vaslui a avut ecou! Sute de elevi din județ au primit telefoane performante, laptopuri sau tablete pentru cursuri online

A fost o mobilizare extraordinară, după ce Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a făcut apel la vasluieni să doteze elevii fără posibilități materiale cu tablete, telefoane sau laptopuri necesare pentru lecțiile online.

Astfel sute de elevi au primit în ultimele zile sau vor primi în perioada următoare aparatura necesară pentru a frecventa cursurile școlare online.

Astfel, ISJ Vaslui a beneficiat de suportul Episcopiei Huşilor, consiliilor locale, primarilor unităţilor administrativ-teritoriale, organizaţiilor non-guvernamentale și a unor oameni de afaceri din judeţul Vaslui, sprijinind elevii cu probleme.

”Dorim să mulțumim tuturor celor care au decis să acționeze și, în aceste zile, sunt pe cale să concretizeze demersurile pe care le-au inițiat, aducând un zâmbet de fericire pe chipurile unor copii marcați de lipsuri. În spatele acestor gesturi nobile se află oameni cu suflet deosebit, eforturile lor notabile, dorința de a genera binele și de a-l direcționa către cei care reprezintă viitorul nostru-elevilor care au demonstrat că doresc să învețe în continuare și că le lipsesc foarte mult profesorii și școala. Tuturor celor implicați în procurarea și donarea echipamentelor către acești copii –infinita noastră recunoștință”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui, prin intermediul unei scrisori de mulțumire.

Gândurile reprezentanților învățământului vasluian, pline de recunoștință, se îndreaptă către Episcopia Hușilor, către Preasfințitul Ignatie personal, Episcopul Hușilor, și profesoarei Doinița Mihai, care–prin demersuri susținute –au procurat 90 de laptopuri și tablete, cu ajutorul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Centrale și de Nord și care, în perioada următoare, vor continua acest efort destinat elevilor cu dificultăți materiale.

”Suntem plini de gratitudine față de gestul domnului Constantin Duluțe, care a donat 26 de tablete către elevi din Huși, 5 dintre aceștia aflându-se sub ocrotirea DGASPC Vaslui, față de primarul comunei Șuletea, domnul CiprianTamaș, care a rezolvat problema conectivității și a lipsei tabletelor, laptopurilor sau telefoanelor copiilor fără posibilități din comună; față de doamna Mihaela Zanoschi, Președinte executiv al Asociației „Bună Ziua, Copii din România”, care a donat 20 de tablete conectate la internet unui număr de 20 de copii din familii vulnerabile din comunele Bogdănești și Grivița. Recunoștința noastră se îndreaptă și către Telekom Romania Comumunications S.A şi Primăria Berezeni, care au donat 23 de telefoane inteligente, conectate la internet; gânduri de recunoștință Primăriei și Consiliului Local Boțești, care au procurat și transmis spre comodat 25 de tablete elevilor fără posibilități; Primăriei Ferești, care întreprinde toate demersurile pentru procurare și donarea a 30 de tablete elevilor fără posibilități materiale; Fundației World Vision și Fundației Vodafone –pentru un laptop și 25 de tablete conectate la internet și un sistem audio destinate elevilor Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din satul Laza și pentru 10 tablete și 35 de cartele de internet nelimitat oferite elevilor Școlii Gimnaziale „Andone Cumpătescu”. Adresăm mulțumiri Primăriei Pădureni –pentru achiziționarea și donarea a 60 de tablete conectate la internet copiilor din comună; Primăriei comunei Perieni, pentru intenția de a dota 200 de elevi cu laptopuri sau tablete conectate la internetdestinate elevilor comunei; S.C. CONCERT DESIGN S.R.L. pentru efortul de a sponsoriza Școala Gimnazială nr.1 Tătărăni cu 109 tablete conectate la internet”, se mai arată în scrisoarea de mulțumire.

La nivel de județ sunt 7060 de elevi, care nu au acces la nici un fel de dispozitiv de conectare la internet.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Nicu Ciupilan revine în funcția de viceprimar al Hușiului

În această seară, consilieri hușeni au ales noul viceprimar al municipiului. Este vorba despre Nicu …

Locuință salvată de pompieri la Popeni, comuna Zorleni

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *