Tuesday , 24 November 2020, 08:50

Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență, în stare gravă la Institutul ”Matei Balș”

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, Ana Rinder, a fost transferat, astăzi, cu un elicopter SMURD la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Prof. Dr. Matei Balş” din Bucureşti, cu suspiciunea că ar fi contactat virusul SARS-CoV-2.

Ana Rinder se afla în izolare la domiciliu, după ce fiul acesteia ar fi avut contact cu o altă persoană diagnosticată cu noul coronavirus.

Marţi dimineaţă, managerul SJU s-a simţit rău, prezentând simptomele specifice COVID-19, iar fiul său a sunat la 112 chemând ambulanţa.

”Starea ei ne-a alarmat şi pe noi. Ea se afla în izolare cu băiatul, băiatul fiind un contact al unui caz pozitiv. În cursul dimineţii, am înţeles că starea dumneaei s-a deteriorat, s-a solicitat ambulanţa, de către băiat înţeleg, şi a fost transportată la Spitalul Judeţean. A fost testată, dar deocamdată nu avem rezultatul testului”, a afirmat Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Ulterior, medicii de la SJU Vaslui au cerut transferul managerului cu un elicopter SMURD la Institutul ”Matei Balş”.

”Ştiu doar că a decolat elicopterul şi a plecat. Era conştientă doamna”, a mai precizat directorul DSP Vaslui.

Fiul managerului SJU Vaslui face parte din grupul celor peste 30 de adolescenţi care au fost pe litoral, la Costineşti, la finalul lunii iulie, deşi între ei era o fată confirmată cu COVID-19.

Ana Rinder s-a deplasat personal la Costineşti pentru a-l prelua pe fiul acesteia şi a-l readuce la Vaslui, iar ulterior a intrat în izolare cu acesta.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Nicu Ciupilan revine în funcția de viceprimar al Hușiului

În această seară, consilieri hușeni au ales noul viceprimar al municipiului. Este vorba despre Nicu …

Locuință salvată de pompieri la Popeni, comuna Zorleni

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *