ActualitateLocal

Amenzi și permise de conducere reținute de polițiști vasluieni

Peste 30 de polițiști au fost implicați,  la nivel județean, într-un plan de acțiune pentru creșterea siguranței traficului rutier. Polițiștii au desfășurat activități pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză.

Duminică, 23 iunie a.c., polițiștii din structurile de poliție rutieră au acționat pe raza județului Vaslui cu scopul de a depista, identifica și trage la răspundere conducătorii auto care încalcă legislația rutieră în vigoare privind limitele de viteză.

Cu ocazia filtrelor instituite, au fost verificate 115 de autovehicule și legitimate peste 120 de persoane. Urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 108  de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 77.000 lei.

De asemenea, aceștia au reținut 25 de permise de conducere.

În cadrul acestui plan de acțiune, din totalul de 108 de sancțiuni contravenționale, 103 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză (dintre care: 24 de sancțiuni pentru încălcarea regimului de viteză cu peste 50 km/h, 12 pentru depășirea cu 41-50 km/h, 30 pentru  depășirea vitezei legale cu 31-40 km/h, 33 de sancțiuni pentru depășirea cu 21-30 km/h și 4 de sancțiuni pentru încălcarea regimului de viteză cu 10-20 km/h).

Pentru un trafic rutier mai sigur, participanţii la trafic trebuie să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor rutiere şi normele de circulaţie. Doar astfel puteţi proteja viaţa dumneavoastră, a celor dragi şi vieţile celorlalţi participanţi la trafic !

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

– Folosiţi corect luminile pe timp de noapte sau ploaie abundentă!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau de alte vehicule!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident !

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice !

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă călătoriile, în aşa fel încât, să nu parcurgeţi mai mult de 300 de kilometri într-o zi. Este chiar indicat ca, din când în când, să opriţi pe parcursul traseului pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, pentru a putea manevra şi opri autoturismul, în deplină siguranţă, dacă situaţia o impune!


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button