Amenzi pentru șoferii vasluieni care au apăsat mai tare pe pedala de accelerație

În perioda 20-21 februarie a.c., peste 25 de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui sprijiniți de polițiști locali, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 220 de vehicule și legitimate peste 240 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 183 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.700 lei.

Dintre acestea, 178 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 27 de permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză (21), depășirea neregulamentară (3)  circulația pe sensul opus (2) și conducerea sub influența alcoolului (1); cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: constatarea unor defecțiuni tehnice (2), valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice (1) și lipsă asigurare R.C.A (1).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 5 infracțiuni la regimul rutier și conexe.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Parastas la Catedrala Episcopală din Huși pentru Episcopul Grigorie Leu

Luni, 1 martie 2021, începând cu ora 11.00, se va oficia, la Catedrala Episcopală din …

Copilul din Huşi cu arsuri grave nu poate fi transferat la Bucureşti

Fetiţa de 1 an şi 9 luni care a suferit arsuri grave pe o mare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *