Amenzi de peste 50.000 de lei date în ultimele zile pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară

Peste 650 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au acţionat în ultimele 72 de ore, la nivelul judeţean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei COVID-19, în urma controalelor fiind date amenzi în valoare de peste 50.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, au fost derulate 36 de misiuni specifice şi acţiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţele, târgurile, restaurantele şi terasele, precum şi mijloacele destinate transportului de persoane.

”În cadrul acţiunilor de control, au fost verificate peste 145 de societăţi comerciale şipersoane fizice autorizate, peste 335 de mijloace de transport persoane, dintre care peste 150 destinate transportului în comun de persoane şi au fost legitimate peste 1.600 de persoane. Echipele de control au depistat 214 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de peste 40.000 lei. Totodată, poliţiştii au depistat şi 52 de persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea sau libera circulaţie, fiind aplicate sancţiuni în valoare de 12.000 lei”, precizează un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui.

Poliţiştii au anunţat că vor continua acţiunile de control. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *